Hello~!@ _cineva ma intreba de ce nu am pus inca si clipuri cu artisti romani, ca de ce acestia nu si'au gasit locul pe-aici... ei uite ca nu mi-a luat mult... ma bucur ca sunt vizualizari pe blog si ca atrage atentia deja :D enjoy it!



Voltaj este o formație românească de muzică rock-electronic. A câștigat premiul pentru „Cea mai bună prestație a unei trupe românești“ la MTV Europe Music Awards în anul 2005

Prima componență

Înființată în anul 1982, trupa Voltaj a avut o personalitate prea puternică pentru regimul comunist, reprezentând pentru unii un pericol social.[2] Unul din fondatorii trupei, chitaristul Adrian Ilie, povestește pe blogul personal[3] împrejurările înființării trupei, după plecarea dinCenaclul Flacăra:

Colaboraţi la Wikicitat „Am plecat din Cenaclu și am făcut trupa cu Minculescu, pe care am numit-o Voltaj. Am avut mari succese cu acest grup. Ne simteam descătușați de nemernicia Cenaclului, unde parcă eram niște fiare în cușcă.”
Adrian „Adi” Ilie - Blogul personal



Holograf este o trupă rock românească înființată în 1978. Holograf este printre cele mai de succes trupe din România, fiecare dintre albumele lor conținând câteva cântece care au ajuns hit-uri în România. Trupa este în continuare foarte activă și realizează turnee lungi, cu concerte foarte bine primite de public.

În anii 1990 trupa și-a schimbat stilul într-un rock modern.

Printre cele mai cunoscute cântece ale Holograf sunt Banii vorbesc, Dincolo de nori, Ți-am dat un inel, Undeva departe, Să nu-mi iei niciodată dragostea și Viața are gust.


Iris este o formație de hard-rock din România, fondată în 1977, la București.

Din prima componență au făcut parte Nuțu Olteanu (chitară, vocal), Emil Lechințeanu (chitară bas) și Nelu Dumitrescu (baterie). Formația a trecut prin numeroase schimbări de formulă, cea mai reprezentativă fiind cea care a avut în componență cuplul de chitariști Nuțu Olteanu - Adrian Ilie, avându-l ca solist vocal pe Cristian Minculescu. La mijlocul anilor optzeci, după desprinderea mai multor dizidențe (Voltaj - 1982, Incognito - 1984), are loc cel mai spectaculos „transfer” din istoria rockului autohton, prin trecerea lui Nuțu Olteanu, Marti Popescu și Dan Bittman la Holograf.[necesită citare]

Formula actuală (din 1986) a formației îi include pe Valter Popa (chitară), Ion „Nelu” Dumitrescu (baterie), Doru „Boro” Borobeică (bas), Cristian Minculescu (voce). Ca invitat permanent apare Relu Marin (clape).


sursa : wikipedia.ro

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply